Medelhavsmatens goda hälsoeffekter är väl kända. I boken "Olivolja! – från skörd till middagsbord" finns allt du behöver veta om naturens nyttigaste råvara – oliven.
Här berättar Fernando Di Luca och Mattias Jersild om olivträden och lundarna där de växer, om odlarna, skörden och pressningen. Om olivsorterna och vilken olja man bör välja till vilken rätt. Och såklart om hälsan, forskningen och de nyttiga polyfenolerna.
Tommy Myllymäki, mästerkockarnas mästerkock, bjuder på 35 fantastiskt goda recept där olivoljan är både en nödvändig ingrediens och pricken över i.
Fernando Di Luca föddes i italienska Pesaro 1936. 25 år gammal tog han sin scooter till Sverige och har bott här sedan dess. Tidigt bestämde sig Fernando för att få svenskar att äta mer italienskt och började importera olivolja.
Efter att ha lämnat över familjeföretaget till nästa generation har han nästan uteslutande ägnat sig åt att studera matens påverkan på vår hälsa.
Fernando har tidigare skrivit flera prisbelönta böcker om hälsa och mat.
Mattias Jersild (f 1964) är skribent, Italienvän och stark förespråkare för ett gott liv ur alla aspekter – inte minst när det gäller mat. Han har under 20 år gjort en rad resor till Italien med Fernando Di Luca och skrivit flera prisbelönta kokböcker.